BUY 3 OR MORE PRODUCTS AND RECEIVE 10% EXTRA DISCOUNT!  FREE SHIPPING AND RETURNS TOP QUALITY & AS SUSTAINABLE AS POSSIBLE CUSTOMER REVIEW SCORE (KIYOH) : 9.2

Nog even wachten en dan zijn ze er: de nieuwe SKOT overhemden. Voordat de eerste foto’s verschijnen, kunnen we alvast wat leuke details verklappen.

Zowel aanvulling als vernieuwing

SKOT is begonnen met 12 verschillende overhemden, in een Fun collectie (met de bruine knopen) en een Serious collectie (met de witte knopen). Van vooral de kleinere maten zijn helaas al best veel maten uitverkocht. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat het zo storm zou lopen! In de nieuwe bestelling wordt daarom een deel van de collectie weer aangevuld.

Er komen ook nieuwe overhemden. Sommige lijken op de huidige collectie, zoals de Serious Spot of de Serious White. Dit komt omdat de oude stoffen niet meer beschikbaar waren, en we daarom een vergelijkbaar overhemd hebben gemaakt. Andere overhemden zijn compleet nieuw! Zo komen er twee overhemden met een groene tint. Ook een aantal met wat donkerder kleuren, zoals zwart en navy blauw.

Al met al worden er zes overhemden in de collectie aangevuld, en komen er tien nieuwe bij. Zo komt er steeds meer keuze wanneer je een duurzaam overhemd wilt dragen!

Verbeteringen doorgevoerd

Het design van de Fun en Serious collectie blijft vrijwel hetzelfde. Slim fit overhemden, met een iets langere mouwlengte dan standaard. De belangrijkste aanpassing is dat we de overhemden iets langer hebben gemaakt. De meeste mensen dragen het overhemd in de broek, en kunnen hierbij net wat meer ruimte gebruiken. De Fun overhemden worden 3 tot 4 centimeter langer, en de Serious overhemden 4 tot 5 centimeter.

Qua fit zijn er twee kleine optimalisaties gedaan. We hebben een kleine aanpassing gemaakt bij de borst, zodat de bovenste knoopjes minder snel strak komen te staan. Ook is de omvang van de bovenarm iets kleiner gemaakt. Iedereen bedankt voor de reviews van de overhemden, hierdoor kunnen we het design steeds verder verbeteren.

Een ander nieuwtje is dat er ook een overhemd met een borstzakje zal verschijnen! Hier hebben we al veel verzoeken voor ontvangen. Er is gekozen om het White Fun shirt te verrijken met een moderne borstzak. Dus iedereen die graag zijn telefoon of bril in zijn overhemd kwijt wil: ook hier is binnenkort een duurzame oplossing voor.

De laatste aanpassing: de Serious White zal in het vervolg met een mooie oxford weving worden gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het overhemd iets dikker zal aanvoelen, en minder doorschijnend zal zijn.

Al met al ontwikkelingen die het meest duurzame overhemd op aarde alleen maar beter maken. Meer kwaliteit en een hoger draagcomfort. Ook voor ons is het een reis waarin we ons keer op keer willen verbeteren. Op naar 100% duurzame mode.

Waarom duurt het zo lang?

Het liefst had ik de nieuwe overhemden al lang klaar gehad. Zonder natuurlijk de fabriek te verplichten nachtenlang door te werken. Maar de afgelopen maanden bleek maar weer dat het productieproces van kleding lang en ingewikkeld is, en dat het normaal is dat merken een jaar vooruit plannen met hun collectie. Terwijl ik zelf eerder aan drie maanden zat te denken. Daarbij komt dat ik alleen met biologisch katoen wil werken, waar jammer genoeg weinig aanbod in is. Dus moesten stoffen eerst worden geproduceerd, in plaats van dat er voldoende voorraad is. Al met al wordt mijn geduld behoorlijk op de proef gesteld, maar des te groter de blijdschap wanneer in maart de nieuwe collectie in de webshop verschijnt!

De komende weken zullen we nog wat meer gaan vertellen over de nieuwe overhemden, en binnenkort zullen ook de eerste foto’s verschijnen. Houd daarvoor onze site en onze sociale media in de gaten!

 

 

Leave a comment

en_GB
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

SERIOUS COLLECTION

SERIOUS Collection