BUY 3 OR MORE PRODUCTS AND RECEIVE 10% EXTRA DISCOUNT!  FREE SHIPPING AND RETURNS TOP QUALITY & AS SUSTAINABLE AS POSSIBLE CUSTOMER REVIEW SCORE (KIYOH) : 9.2

Weg met de afgezaagde cadeaus! Geef een origineel, bewust en duurzaam cadeau!

duurzaam cadeau vinden geeft stress


Sinterklaas stress

Ken je het begrip Sinterklaasstress? Ik heb er in elk geval flink last van. Op het laatste moment moet je een kadootje kopen. Wekenlang heb je je doof gehouden, en alle reclames en aanbiedingen geblokt. Wel veel pepernoten gegeten trouwens. En nu, terwijl het eigenlijk al veel te laat is, moet je nog een cadeau vinden. Je wilt natuurlijk geen afgezaagd cadeau geven, nee het moet origineel en smaakvol zijn. En eigenlijk nog een klein gedicht erbij…WAAHAAA STRESSSS! Het kan trouwens ook Kerststress zijn. Precies hetzelfde.

Mijn belangrijkste tip: ga NIET naar de supermarkt voor een fles wijn of een reep chocola! Veel te afgezaagd, het kan echt veel beter. Hieronder staat een lijst met leukere en bewuste cadeaus. En overal bieden ze snelle bezorging aan, zodat je precies op tijd je kadootje thuis hebt.Een afgezaagd cadeau, een troep cadeau of een duurzaam cadeau?

Even over de cadeaus zelf: een afgezaagd cadeau is al niks, maar een cadeau wat een dag later alweer troep is moet je helemaal voorkomen. Dat is pas echt zonde van je geld. Het is veel leuker om een duurzaam cadeau te geven, dat is allang niet meer saai of stoffig. Met een bewust en duurzaam cadeau maak je juist een goeie indruk, en je maakt niet alleen de ontvanger blij maar eigenlijk ook gewoon de hele rest van de wereld. Hoe mooi is dat!

Er is 1 groot probleem met duurzame cadeaus: mensen kunnen het niet vinden. Op elke straathoek heb je wel een Albert Heijn of een Action, maar een duurzaam cadeau vinden kost moeite. En moeite kost tijd….en die tijd heb je niet want er is Sinterklaasstress! Uit onderzoek blijkt dat 72% van de mensen wel een duurzaam cadeau wil kopen, maar dat ze niet weten waar ze het moeten vinden.

Duss….voor al die mensen daarom deze lijst met duurzame cadeau tips! Tips voor een leuk duurzaam cadeau

 • Heb je weinig tijd, en ook weinig inspiratie? GEEF SOKKEN! Altijd een safe bet, en je hebt tegenwoordig leuke merken die ook nog eens bewust bezig zijn. De meest bekende is Qnoop, met sokken van biologisch katoen en het bekende knoopje, om geen sok kwijt te raken in de was. Ze hebben mooie geschenkverpakkingen. Iets creatiever zijn de Healthy Seas socks. Dit zijn sokken gemaakt van visnetten die als afval in de oceaan zijn gedumpt. Jij hebt weer warme voeten en je draagt je steentje bij om de plastic soep op te ruimen. Wil je echt een attente sok cadeau geven, denk dan aan de Alzheimer Socks. Ze zijn ontworpen door Naomi en Opa Willem, en door ze te kopen steun je Alzheimer onderzoek met Eur 5,- per jaar.

     Duurzaam cadeau Qnoop sokken     Duurzaam cadeau Healthy Seas sokken     Duurzaam cadeau - Alzheimer sokken

 • Wil je een duurzaam cadeau geven van een iets hoger budget: GEEF EEN HORLOGE! Er zijn een aantal merken die veel aandacht besteden aan duurzame materialen. En met een geheel eigen design loop je voor je het weet rond met een opvallende klok. De jongens van Circular Clockworks hebben een stoer horloge gemaakt. Van consumentenafval en leerresten. En om het helemaal rond te maken: na gebruik kopen ze het horloge weer van je terug! Heb je liever een houten horloge? De klokjes van We Wood zijn minstens zo stoer en zijn van afvalhout gemaakt. Een mooie eyecatcher, en voor elk verkocht horloge wordt een boom geplant via het Trees for the Future programma.

        Duurzaam cadeau Circular Clockworks horloge      Duurzaam cadeau We Wood horloge

 • Mag het grappig? Ook onderbroekenhumor is prima bij een duurzaam cadeau. Geef een rol WC-papier van The Good Roll! Een leuk cadeau voor een serieus project, en de rollen zijn allemaal even prachtig gestyled. Sexy, superzacht en 2x zoveel vellen, toiletbezoek is nog nooit zo leuk geweest. En in de categorie viezigheid: je kent vast het duurzame wasmiddel Seepje al? Wassen zonder chemicaliën maar met superschillen uit de Himalaya. Leuk nieuws: ze maken tegenwoordig ook allesreiniger en afwasmiddel. Lekker verantwoord vies worden, de jongens van Seepje krijgen je wel weer schoon.

         Duurzaam cadeau Seepje      Duurzaam cadeau The Good Roll

 • En deze had je vast wel verwacht: je kan ook een duurzaam overhemd cadeau geven! Jawel, met een SKOT overhemd loop je er keurig verzorgd bij. Overhemden van hoge kwaliteit, die tegelijk zo duurzaam mogelijk worden gemaakt. Een mooi wit overhemd voor kerst? Geen probleem, check hier de White Fun of de Serious White Oxford. Je betaalt trouwens niks teveel voor je overhemd, SKOT is geheel transparant over zijn prijzen. Wel zo lekker om te weten. Is je budget toch niet genoeg? Je kan ook een Gift Card geven, voor elk gewenst bedrag. Met een SKOT overhemd draag je topkwaliteit en maak je positieve impact.

         SKOT Serious White Oxford overhemd     SKOT overhemd in verpakking     SKOT gift card

 • Ben je meer van de traditionele cadeaus? Ook hier heb je tegenwoordig leuke alternatieven voor. Chocola: iedereen kent Tony’s Chocolonely inmiddels, maar iets creatiever is de chocola van Mesjokke. Deze bean-to-bar makers bieden ook nog eens choco-trips aan in hun fabriek in Utrecht, Sjakie check it out! En ook op het gebied van parfums heb je tegenwoordig duurzame keuzes: Abel biedt een parfum van 100% natuurlijke ingrediënten. Ze hebben een mooie gift box.  En ook het Nederlandse Ruik maakt een plantaardige parfum, onder andere van de Kerstboom op de Dam.
        Duurzaam cadeau Abel parfum      Duurzaam cadeau Mesjokke chocola      Duurzaam cadeau Ruik parfum      Duurzaam cadeau Tony's chocola
 • En dan zijn we alweer bij het einde van het lijstje. Heb je nog steeds je duurzame cadeau niet gevonden? O nee, daar komt de Sinterklaasstress weer! Gelukkig zijn er nog veel meer opties. Er komen steeds meer online winkels waar je een duurzaam cadeau kan vinden, en websites die ook bol staan van de goede ideeën voor een leuk en origineel cadeau.
  • Next Way of Living  – een compleet duurzaam online warenhuis. Van bamboe tandenborstel, eco snijplank tot bio boxershorts, hier is elk duurzaam cadeau te vinden
  • Eco Goodies – een prachtige (én lange) lijst van duurzame webwinkels met leuke en originele producten
  • Voor de wereld van morgen – het ASN platform waar duurzame startups in het zonnetje worden gezet. Hier vind je veel inspiratie en echt originele kadotips
 


Met een bewust en duurzaam cadeau maak je eigenlijk de hele wereld blij - Hoe mooi is dat?

1 thought on “Duurzaam cadeau”

 1. Leuke ideetjes, je kan ook een activiteit geven. Laats heb ik samen met een vriendin een cursus samba gedaan voor haar verjaardag. Als extraatje had ik ook nog een setje herbruikbare rietjes gegeven. Was echt leuk om haar zo in het zonnetje te zetten.

  Reply

Leave a comment

en_GB
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.

SERIOUS COLLECTION

SERIOUS Collection