IT’S ALSO ABOUT THE SUSTAINABLE DETAILS!

IT’S ALSO ABOUT THE SUSTAINABLE DETAILS!

Kies jij voor biologisch katoen? Dan behoor jij tot de beste 1%! Want slecht alleen dit kleine percentage wordt biologisch verbouwd. Maar kijk jij wel eens verder dan alleen naar de stof? Bij SKOT gaan we namelijk een stapje verder. Onze missie is 100% duurzaam en dat betekent dat wij op onze reis – as sustainable as possible – willen zijn. Naast dat wij uiteraard dus ook kiezen voor biologische stoffen, zijn veel van onze details ook gemaakt van duurzame materialen.

DUURZAME KNOPEN
Per jaar belandt er zo’n 8 ton aan plastic in zee. Draag je een overhemd van biologisch katoen, dan zou het best kunnen zijn dat je knopen wel van plastic zijn gemaakt. SKOT is op zoek gegaan naar een alternatief. En inmiddels hebben we drie soorten knopen in productie gebracht.

Ons eerste alternatief zijn de knopen gemaakt van gerecyclede kokosnoot. Herkenbaar aan de bruine kleur. Stevig, licht en voorzien van een mooie structuur die een SKOT overhemd de juiste stijlvolle uitstraling geven. Daarnaast hebben we een tweede alternatief: duurzaam gekweekt parelmoer. Deze zijn wit van kleur en passen perfect bij onze lichte SKOT overhemden.

Ons laatste alternatief is de corozo knoop – ook wel het plantaardig ivoor genoemd. Afkomstig van de taqua palm die in grote getalen groeit in Zuid-Amerika.

GERECYCLED STIKGAREN
Een ander belangrijk detail dat we graag met je willen delen is dat we onze overhemden afstikken met gerecycled garen. Wat betekent dat de garen zijn gesponnen uit restmaterialen. Door de mix van vezels zijn de garen extra stevig en extra zacht, wat tevens bijdraagt aan het behoud van de kwaliteit van je overhemd.

 DUURZAME INTERLINING
Een interlining maakt je boord van de manchetten of kraag stevig. Vaak bevatten deze de kankerverwekkende stof formaldehyde. SKOT heeft gedurende de reis inmiddels een alternatief gevonden die formaldehyde vrij wordt geproduceerd. En zo kunnen we ook de interlining onder het kopje duurzaam toevoegen.


Inmiddels heeft SKOT dus al aardig wat stappen genomen naar een 100% duurzaam overhemd, maar als het aan ons ligt dan gaat onze reis nog veel verder. Inmiddels heeft SKOT naast overhemden ook duurzame t-shirts en sokken aan de collectie toegevoegd en we hopen in de toekomst met nieuwe positieve ontwikkelingen te komen die onze collectie nog duurzamer maakt en de grootst mogelijk bijdrage levert aan een gezondere wereld voor morgen!

Wil jij ook moeiteloos aan bijdragen? Kies dan voor de collectie van SKOT!
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.